Ципрас тражио и добио кравату од Заева

Македонски премијер Зоран Заев је данас, на крају церемоније потписивања споразума о решењу за спор због имена са Грчком, у грчком месту Псарадесу, скинуо своју кравату и поклонио је грчком колеги Алексису Ципрасу, а то је учинио на Ципрасов предлог, јављају македонски медији.

Тај гест је изазвао одушевљење међу присутнима, укључујући високу представницу ЕУ за спољну политику и безбедност Федерику Могерини и европског комесара за преговоре о проширењу и политику суседства Јоханеса Хана, након чега је Ципрас ставио кравату у џеп од сакоа.

Иначе, грчки премијер је, као и обично, на свечано потписивање споразума дошао – без кравате.

Македонски премијер Зоран Заев стигао је заједно са владином делегацијом глисером преко Преспанског језера на потписивање споразума и направио селфи.

Ципрас: Атмосфера на ручку добра, скоро као на свадби

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да је атмосфера током радног ручка у Отешеву, на обали Преспанског језера, била веома добра, готово као на венчању.

„Атмосфера је била веома добра, скоро као на свадбеном пријему“, рекао је Ципрас говорећи о радном ручку који је имао са македонским премијером Зораном Заевим, преноси АНА. македонску страну језера где је одржан радни ручак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво