Роби прекршио руски закон и суочава се са казном због „средњег прста“?

Славни певач Роби Вилијамс би могао бити кажњен због показивања средњег прста на церемонији отварања Светског првенства у фудбалу, јер је тим потезом прекршио руски закон, наводе британски медији.

Подизањем средњег прста Роби Вилијамс је прекршио закон из 2014. године према чијим одредбама је његов потез, који потпада под „ружне речи и гестове“, недозвољен на јавним догађајима, пише британски Сан.

Закон који је потписао председник Русије Владимир Путин, прописује казну од 2.500 рубаља (42 фунте) за оне који буду ухваћени у овом преступу.

За предузећа је казна 50.000 рубаља (596 фунти). Понављање прекршаја може довести до суспензије до једне године за оне који га крше у званичном својству, или забраном рада од 90 дана за комерцијална предузећа.

Руски закон о „чишћењу“ језика обухвата и књиге и филмове.

Подигнути „средњи прст“ свакако неће оштетити буџет музичке звезде, али је постао мета најоштријих критичара који кажžу да му то никако није требало.

Нагађа се и коме је прст био намењен, а како пише Сан, Роби је „поздравио“ све оне који су га критиковали што је прихватио понуду да наступи на отварању Мундијала.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво