Глас физичара Хокинга биће емитован у свемир

Глас британског физичара Стивена Хокинга биће емитован данас у свемир у поруци мира и наде.

Физичарев глас у свемир ће емитовати Европска свемирска организација (EСА), а око 1.000 одабраних грађана придружиће се Хокинговој породици на данашњој церемонији.

„Емитовање ће бити усмерено према најближој црној рупи, 1А 0620-00, која се налази у бинарном систему са прилично обичном наранџастом патуљастом звездом“, изјавила је Хокингова ћерка Луси, пренео је Радио Слободна Европа.

Његова ћерка рекла је да ће бити упућена „порука мира и наде, о јединству и потреби да сви живимо у хармонији на овој планети".

Најпознатији светски научник умро је у марту у 76. години, након што је већи део живота провео у истраживању порекла свемира, мистерија црних рупа и саме природе универзума.

Његов пепео биће положен између осталих великих британских научника Исака Њутна и Чарлса Дарвина, на гробљу у Вестминстеру.

Последњи научници који су сахрањени на овом гробљу су пионир нуклеарне физике Ернес Радерфорд 1937. године и Џозеф Џон Томсон 1940. године, који је открио електроне.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво