Како Французи виде Трампа

Иако је недавни самит у Сингапуру са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном допринео побољшању имиџа председника САД Доналда Трампа, у очима Француза Трамп остаје прилично непопуларан, при чему га више од 80 одсто њих сматра агресивним, расистом, па чак и опасним, показује најновија анкета.

Према резултатима истраживања које су за париски Фигаро и Франс енфо спровели институт Одокса и компанија „Дентсу консалтинг“ 13. и 14. јуна - дакле после самита - само осам одсто француских испитаника изразило је позитивно мишљење о америчком председнику.

То је лошији резултат него у новембру, када је добро мишљење о њему имало девет одсто Француза.

С друге стране, лоше мишљење о Трампу сада има 71 одсто испитаника, што је за 10 одсто мање него пре шест месеци.

Ипак, то не води ка бољој слици о њему, јер 86 одсто Француза каже да га сматра „агресивним“, док га 81 одсто испитаника види као "расисту", а исто толики проценат испитаника за њега чак каже да је „опасан“, наводи Фигаро.

Истовремено, проценат Француза који кажу да „не познају Трампа довољно“ порастао је у првих шест месеци ове године са 10 на 21 одсто.

Иначе, 70 одсто Француска мишљења је да је самит у Сингапуру, одржан 12. јуна, био „реклама“ која неће вратити мир у североисточну Азију.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво