Како Французи виде Трампа

Иако је недавни самит у Сингапуру са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном допринео побољшању имиџа председника САД Доналда Трампа, у очима Француза Трамп остаје прилично непопуларан, при чему га више од 80 одсто њих сматра агресивним, расистом, па чак и опасним, показује најновија анкета.

Према резултатима истраживања које су за париски Фигаро и Франс енфо спровели институт Одокса и компанија „Дентсу консалтинг“ 13. и 14. јуна - дакле после самита - само осам одсто француских испитаника изразило је позитивно мишљење о америчком председнику.

То је лошији резултат него у новембру, када је добро мишљење о њему имало девет одсто Француза.

С друге стране, лоше мишљење о Трампу сада има 71 одсто испитаника, што је за 10 одсто мање него пре шест месеци.

Ипак, то не води ка бољој слици о њему, јер 86 одсто Француза каже да га сматра „агресивним“, док га 81 одсто испитаника види као "расисту", а исто толики проценат испитаника за њега чак каже да је „опасан“, наводи Фигаро.

Истовремено, проценат Француза који кажу да „не познају Трампа довољно“ порастао је у првих шест месеци ове године са 10 на 21 одсто.

Иначе, 70 одсто Француска мишљења је да је самит у Сингапуру, одржан 12. јуна, био „реклама“ која неће вратити мир у североисточну Азију.

број коментара 5 пошаљи коментар
(недеља, 17. јун 2018, 10:48)
Анти Путин! [нерегистровани]

Мало слово:

"ziveo putin", шта ти је то!?

(недеља, 17. јун 2018, 08:58)
anonymous [нерегистровани]

Ama ljudi, pa njihov

Mak(a)ron je izbor njihovih bogatasa, koji vec "stoljecima" biraju predsednika, pa i skoro citavom svetu, nebi li zagospodarili kuglom. Medjutim, omaklo im se, Tramp je imao dovoljno novca za izbore, pa im ne lezi pod cizmom

(недеља, 17. јун 2018, 08:51)
anonymous [нерегистровани]

Ne to nisu Francuzi

To je nastrojena protivnicka politika medija prema predsedniku Donald Tramp ko sa njima upravlja to se zna !
Pravicete vi jednoga dana iz zahvalnosti spomenike tom Trampu vidicete sta taj covek jos moze samo ga vi kocite sa vasim pritiscima to jest oni koji su vodili Ameriku decenijama iz rata u rat a Americke majke sahranjivale svoje Sinove neznajuci zsto je njihov sin poginuo !
Ps:Za ponasanje Francuza i negativno misljenje o gospodinu Trampu zahvalite se Americkim mediskim kucama koji pod raznim upravama rade protiv svog Predsednika to je velika sramota i ja da sam na njegovom mestu sve bi ih kaznio za ismejavanje prave cirkus od Predsednika kao ni sa jednim do sad to je dokaz da stara Americka elita gubi tlo pod nogama !!! Videcete koliko ce njih izaci na sud za njihove tajne rabote o cemu niste ni sanjali da su takvo nesto cinili ljudi iz visokog ranga!!! Sve ce to Tramp da pohapsi treba samo vremena .

(субота, 16. јун 2018, 17:23)
mile [нерегистровани]

najbolji

i najpametni je ruski presednik PUTIN zivela rusija ziveo putin

(субота, 16. јун 2018, 03:13)
anonymous [нерегистровани]

Ма *Леба ти!?

Шта би господа хтела, неког са вишебојном штрафтастом заставом у љубичастом оделу? Хвала Богу, најзад Америка постаје поново Америка, која се никоме не клање (као Обама)!