Нови снимци са самита, Трамп салутирао севернокорејском генералу

Севернокорејска државна телевизија објавила је досад невиђене фотографије и видео-снимке недавног историјског сусрета Ким Џонг Уна и Доналда Трампа у Сингапуру, јавља Си-Ен-Ен.

Државна телевизија Северне Кореје објавила је документарни филм у трајању од 42 минута, у којем се виде сцене путовања Ким Џонг Уна у кинеском авиону и досад неемитовани снимци севернокорејског лидера у луксузном хотелу у којем се састао са Трампом.

На снимцима је приказано и руковање Доналда Трампа са члановима делегације Северне Кореје, када је амерички председник и салутирао севернокорејском генералу.

Неки од кадрова приказују стотине Севернокорејаца који френетично тапшу и машу државним заставама док гледају снимке слетања авиона којим је севернокорјски лидер долетео у Сингапур на састанак са америчким председником.

Уз громогласану звучну подлогу, документарац приказује видео-снимке Кимовог путовања у Сингапур и прати га од доласка у недељу до одласка у уторак увече.

Филм почиње кадровима Кимових припрема на авиону који му је за потребе лета за Сингапур посудила кинеска влада, пренео је портал Индекс.

Документарац приказује и снимке становника Сингапура који су похрлили на улице како би топло поздравили Ким Џонг Уна.

„Много лидера различитих земаља посетило је Сингапур, али у историји Сингапура није виђено да су улице биле препуне људи који су изражавали добродошлицу“, говори наратор у документарцу.

Камере севернокорејске телевизије биле су посебно фокусиране на насмејана лица становника Сингапура који су покушавали својим мобилним телефонима да сниме Ким Џонг Уна док је шетао улицама Сингапура.

„Улице су биле препуне људи који су се дивили врховном вођи због његових бриљантних политичких вештина које користи у вођењу комплексних међународних политичких догађаја“, говори глас наратора у документарцу државне телевизије Северне Кореје.

Осим уобичајеног слављења севернокорејског лидера, документарац се фокусира и на сам Сингапур као на изузетно успешну капиталистичку државу, што представља својеврсно одступање.

Наиме, севернокорејски медији досад су се суздржавали од приказивања успеха страних држава.

Филм се завршава кадровима тријумфалног повратка Ким Џонг Уна у Пјонгјанг, при чему стотине окупљених машу државним заставама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво