Трамп помиловао осуђеницу после молбе Ким Кардашијан

Амерички председник Доналд Трамп помиловао је осуђеницу на доживотну робију Алис Мери Џонсон, која је више од 20 година провела у федералном затвору због трговине дрогом, а за коју се код Трампа прошле недеље лично заложила звезда ријалити програма Ким Кардашијан Вест.

Трамп је спреман да своја уставна овлашћења примени у корист још десетина осуђеника, за које верује да су жртве система кривичне правде, наводи Ројтерс, позивајући се на изворе из Беле куће.

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс саопштила је да је Алис Мери Џонсон (63) из Тенесија „била узорна затвореница у протекле две деценије“ и „ментор другим затвореницама“.

„Иако ће ова администрација увек бити веома оштра према криминалу, верује да они који су платили свој дуг друштву и напорно радили да побољшају себе док су у затвору, заслужују другу шансу“, истакла је Сандерс.

Ким Кардашијан је, реагујући на Трампову одлуку о помиловању Џонсонове, на Твитеру написала: „Најбоље вести икада!“.

Иначе, она је прошле недеље посетила Белу кућу, када је лично код Трампа лобирала у корист Алис Мери Џонсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво