Дутерте: Ако све жене потпишу петицију, поднећу оставку

Филипински председник Родриго Дутерте бранио се од напада након што је пољубио удату Филипинку у Јужној Кореји и нагласио да ће поднети оставку уколико довољно жена буде увређено тим његовим потезом и потпише петицију којом се он позива да поднесе оставку.

Дутерте је свој пољубац описао као „чист шоу-бизнис“ са намером да забави публику, преноси Ројтерс.

„Ако буде довољно жена... Заправо, мислим да ако све жене овде потпишу петицију да поднесем оставку, поднећу оставку“, рекао је Дутерте у уторак по повратку из Јужне Кореје.

Феминисткиње су тај потез окарактерисале као „перверзњачки чин“ којим се омаловажавају његови женски критичари који су бесни због честих понижавајућих коментара, од којих неки имају и сексуалну конотацију.

Филипински председник нашао се на мети критика након што је пољубио у уста Филипинку која ради у Јужној Кореји.

То се догодило на једном скупу у Сеулу када је Дутерте позвао две раднице на бину како би им уручио књиге и онда једну од њих пољубио у уста, пренео је раније Би-Би-Си.

На снимку се види жена која се смеје и окупљени радници, пореклом са Филипина, како аплаудирају Дутертеу.

Међутим, невладине организације, али и корисници друштвених мрежа тај су потез филипинског председника критиковали, а њега назвали „одвратним театралним мизогиним председником“.

Би-Би-Си је подсетио да то није први пут да Дутертеа оптужују за непримерено понашање према женама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво