Драган Стојковић Пикси у „Шареници“: Верујем у „Орлове“

Легенда „Црвене звезде“ и југословенског фудбала Драган Стојковић Пикси гостовао је у емисији „Шареница“. Стојковић је између осталог причао и о својој посети репрезентативцима Србије у Старој Пазови и животу и раду у Кини.

„Предстоји нам фудбалско лето, ближи се Светско првенство, један прелеп догађај и можда најважнији у каријерама свих играча. Био сам у Старој Пазови и провео доста времена у разговору са селектором Крстајићем и играчима у циљу подршке. Атмосфера је позитивна и то даје један добар увод у оно што нас чека. Само тако нека наставе да раде и мислим да ће бити јако добри тамо. Рекао сам им да морају да се боре, да имају велику одговорност и велику подршку нације“, рекао је Драган Стојковић.

Говорећи о раду у Кини, Стојковић је истакао да је тамо све „огромно и велико“.

„Живим и радим у граду на југу Кине, Гуангџоу, то је један прелеп град налик Њујорку. То је тај неки троугао Гуангџоу, Хонгконг, Макао. Кина има професионалну фудбалску лигу. Последњих четири-пет година фудбал је добио велику експанзију, велика улагања, велке инвестиције. Политичка воља у Пекингу је жеља да имају фудбал који ће бити на високом нивоу који ће у наредном периоду да доминира у Азији и да буде конкурентан на светским размерама“, објашњава Пикси и додаје да је реч о веома отвореној земљи у којој се осећа интернационална атмосфера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво