Откривање споменика Карлу Малдену највероватније у септембру

Откривање споменика у Југословенској кинотеци америчком глумцу српског порекла Карлу Малдену, који је награђен Оскаром, уместо најављеног 13. јула биће одложено за јесен, највероватније за септембар, јер је вајару потребно додатно време за израду завршних детаља.

То је за Новости изјавио амерички угоститељ, филмски глумац и продуцент родом из Србије Добривоје Танасијевић, познатији по псеудониму Дан Тана.

„То нам даје и више времена да организујемо долазак познатих глумаца, попут Мајкла Дагласа или Џејмса Вудса, који су изразили жељу да присуствују овом догађају“, рекао је Дан Тана и додао да се још тражи нови датум за ту церемонију, јер он зависи од обавеза чланова породице нашег оскаровца, славних глумаца, али и државног врха на челу са председником Србије Александром Вучићем.

Дан Тана је иницијативу за отварање легата и подизање споменика Карлу Малдену покренуо пре тачно пет година, а како каже, још чува писмо које је у мају 2013. године послао тадашњем градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, а на које никада није добио одговор.

„За разлику од њега, председник Вучић и градски менаџер Горан Весић показали су велико разумевање. Иако је породица Карла Малдена желела да учествује у финансирању овог догађаја, као и Америчка амбасада, председник Вучић је одлучио да догађај организује наша земља и да се на тај начин одужимо великом глумцу“, истакао је Дан Тана.

Карл Малден је био амерички глумац српско-чешког порекла, а право име му је Младен Секуловић. Иако рођен у Чикагу, одрастао је у оближњем граду Герију, у Индијани.

Снимио је 65 филмова, а неки од најпознатијих су Трамвај звани жеља, На доковима Њујорка и Патон. У Београду је глумио у филму Сутон, а значајна је и његова улога у ТВ серији из 70-их година прошлог века Улице Сан Франциска.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво