Професорка примила писмо од Трампа, исправила га и вратила

Пензионисанa професорка енглеског језика Ивон Мејсон из Атланте примила је писмо од америчког председника Доналда Трампа, исправила правописне грешке и послала га назад у Белу кућу.

Ивон Мејсон, која је предавала 17 година енглески језик у једној средњој школи, изјавила је да би то писмо било оцењено тројком да је писано у основној, а двојком да је писано у средњој школи, преноси британски Индипендент.

Према њеним речима, писмо је садржало правописне грешке, међу којима је било 11 примера писања речи „председник“ и „држава“ великим словом.

Писмо које је примила од Трампа, било је одговор на писмо које је написала поводом пуцњаве у школи на Флориди 14. фебруара у којој је 17 ученика погинуло.

Према њеним речима, писмо је вероватно написао члан особља, не председник лично.

„Када примите писмо са највишег нивоа, очекујете да бар буде технички исправно“, рекла је професорка.

Мејсонoва је то писмо упоредила са писмом републиканског сенатора Линдзија Грејама, за кога је рекла да, међутим, пише дивна писма.

Додала је и да одговор Беле куће није посебно обухватио њен захтев, будући да је она тражила од Трампа да се лично састане са породицама убијених ученика.

Трампова администрација често је исмевана због граматичких грешака, а амерички председник постао је познат по томе што често у раним јутарњим сатима објављује запањујуће „твитове“, пуне граматичких и правописних грешака.

број коментара 6 пошаљи коментар
(уторак, 29. мај 2018, 11:23)
anonymous [нерегистровани]

Re: Ivan Zgrozeni

Mislim da je profesorka engleskog kompetentnija nego ti. Ko zna kakav je bio kontekst, mozda je rec i o prevodu vesti, itd.

(понедељак, 28. мај 2018, 16:11)
Deda Pera [нерегистровани]

Potpis

Važno je da je dobro uvežbo svojeručni potpis koji često podigne kako bi ga svi videli....

(понедељак, 28. мај 2018, 14:39)
Lapsusus [нерегистровани]

Pa

Nepismen

(понедељак, 28. мај 2018, 12:09)
Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Profesorka gresi

Rec predsednik se pise velikim pocetnim slovom kada se misli na odredjenu osobu koja vrsi tu funkciju i koristi se umesto umesto njenog imena. Govorim, pisem i citam (i izmedju redova) i spanski i engleski jezik i to pravilo vazi u oba isto kao i u srpskom jeziku.

(понедељак, 28. мај 2018, 11:45)
anonymous [нерегистровани]

правописне грешке у енглеском

Не постоје правописне грешке у енглеском језику. То се тамо зове "интересантна граматика".

(понедељак, 28. мај 2018, 11:04)
Profa [нерегистровани]

Gramatika

Amerikanci. Nije im zameriti. Da je samo gramatika ono o čemu nemaju pojma, bilo bi divno.