Фриман поново одговара на оптужбе: Нисам нападао жене

Амерички глумац Морган Фриман поново се огласио поводом оптужби за непримерено понашање и сексуално злостављање, наводећи да никада није сексуално нападао жене.

Осамдесетједногодишњи уметник, у саопштењу објављеном ноћас, наводи да су га оптужбе погодиле и поручује да „није у реду изједначавати неумесне комплименте или шале са страшним инцидентима напада“, пренео је АП. Глумац је написао да воли да износи комплименте да би се људи који га окружују осећали лагодно.

У првом реаговању на оптужбе пре два дана, Фриман се извинио свакоме ко се осетио „непријатно или омаловажавано“ због његовог понашања.

Фриман је у саопштењу навео да никада није имао намеру да се било ко осећа нелагодно.

„Свако ко ме познаје или је радио са мном зна да нисам неко ко би намерно некога увредио или учинио да се осећа нелагодно. Никада ми није била намера да се жене осећају непријатно“, истакао је Фриман у саопштењу, преноси Би-Би-Си.

Осам жена оптужило је Фримана за непримерено понашање и сексуално злостављање, јавио је Си-Ен-Ен. Оптужбе су се појавиле кад је неидентификована жена рекла ТВ мрежи да ју је глумац злостављао 2015. године, кад је радила као асистент продукције на снимању комедије Going In Style, у којој су, поред Фримана, глумили Мајкл Кејн и Алан Аркин.

Та жена тврди да ју је Фриман често непримерено додиривао и дневно имао коментаре о њеном телу и одећи. Глумац је у једном тренутку, наводи она, покушао да јој подигне сукњу и испитивао је да ли носи доње рубље, напомињући да је Аркин рекао колеги да престане са тим, а да овај није знао што би рекао.

Си-Ен-Ен наводи да је разговарао са 16 особа у вези са оваквим понашањем, од којих осам тврди да су били жртве. Неке од њих наводе да се радило о злостављању, а друге то оцењују само као непримјерено понашање.

Још једна жена рекла је Си-Ен-Ену да ју је Фриман више пута злостављао за време снимања филма Now You See Me 2012. године.

број коментара 5 пошаљи коментар
(недеља, 27. мај 2018, 17:29)
Švaler,internacionalac: [нерегистровани]

Dobro da nisam postao medijska ličnost,

inače bi me na stotine lepotica optužile!Ovako,sitna lova,nisam interesantan!

(недеља, 27. мај 2018, 16:14)
Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Dok su bili mocni

Zene su se bacale ispod njih da bi dobile ulogu. Kada vise nisu mocni kao nekada oni koni su bezuspesno pokusali da ih odobrovolje optuze ih za sve i svasta. Koji je pravi motiv pokazala je kampanja iz koje sam saznao da sam 16% scenarija za filmove pisu zene i da zato ima veoma malo dobrih uloga za zene glumice.

(недеља, 27. мај 2018, 15:36)
anonymous [нерегистровани]

Tako se branio i Kozbi...

...Pa ispade drugacije.

(недеља, 27. мај 2018, 13:41)
anonymous [нерегистровани]

ko je sledeći...

Odakle odjednom sve ove optužbe....ko je na redu dalje ?

(недеља, 27. мај 2018, 12:57)
Ja i niko drugi [нерегистровани]

Prst na čelo

On tvrdí žene ne.Značí Muškarci da