Председник Европског парламента у проблему због Закерберга

Водећи посланици Европског парламента наредне седмице ће одржати приватни састанак на којем ће расправљати о јавно одржаном испитивању извршног директора Фејсбука Марка Закерберга које је наишло на велике критике европарламентараца, а посебно покуде ће ићи на рачун председника те институције Антонија Тајанија који је био задужен за тај догађај.

Бриселски сајт Politico.eu наводи да је, иако је Закерберг у последњем тренутку пристао да се испитивање преноси уживо на интернету, односно стримује, његов формат, који није предвидео додатна питања европосланика на теме попут лажних вести и безбедности избора, омогућио Закербергу да се извуче с одговорима које су многи оценили као површне.

Наводи се да је ствар још гора када се зна да је он сатима био притискан питањима у америчком Конгресу, док је испитивање у Европском парламенту трајало сат и по.

„Закерберг је дошао у Парламент на сат и по да не каже ништа. Како је Тајани на то пристао? Није било времена да га притисну“, рекао је неименовани званичник Европског парламента.

Други званичник, који такође није именован, рекао је да је ово испитивање било „лоша реклама Европском парламенту“.

Према тврдњама више званичника Парламента, расправа о испитивању Закерберга биће одржана у четвртак у Стразбуру током састанка Конференције председника, врховног парламентарног тела које чине страначки лидери.

Први званичник је навео да ће бити критика на „начин на који је Тајани организовао“ догађај у којем је учествовао Закерберг.

Како наводи Politico.eu, европарламентарци раде на састављању преосталих питања које намеравају да пошаљу шефу „Фејсбукa“, а очекује се да ће ова компанија послати неког од директора или руководилаца високог ранга који ће одговарати на детаљнија питања у Европском парламенту, иако време тог испитивања није још познато.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво