Вајнстин оптужен за силовање, па пуштен уз кауцију од милион долара

Некадашњи холивудски филмски продуцент Харви Вајнстин, након читања оптужнице за силовање и сексуално узнемиравање, пуштен је из притвора уз кауцију од милион долара. Вајнстин се јутрос предао њујоршкој полицији.

Некада један од најмоћнијих људи Холивуда предао се јутрос полицији у Њујорку, а затим је спроведен са лисицама на рукама у суд на Менхетну где је оптужен за силовања и сексуално злостављање, а оптужбе произлазе из два одвојена случаја.

Вајнстин се у станици полиције појавио јутрос око 7.25, и под мишком је носио три дебеле књиге. Полицајци су га увели унутра пред великим бројем ТВ екипа, новинара и фото-репортера, док су три полицијска хеликоптера кружила изнад.

Вајнстин је негирао оптужбе и тврди да је са сваком имао однос уз обострани пристанак. Његов адвокат Бенџамин Брафман одбио је да коментарише случај.

Пуштен је уз кауцију и обавезу да носи уређај за надгледање као и забрану напуштања Њујорка, преносе медији.

Више од 70 жена оптужило је саоснивача студија „Мирамакс“ и компаније „Вајнстин“ за сексуално узнемиравање, укључујући и силовање, а неке оптужбе датирају и од пре више деценија.

Оптужбе против Вајнстина су довеле до оснивања покрета #МеТоо, па је на стотине жена јавно оптужило моћне бизнисмене, владине званичнике и људе из света забаве за злостављање, подсећа Ројтерс.

Оптужбе су уследиле након једномесечне истраге коју је водила канцеларија окружног тужиоца са Менхетна.

Идентитет наводне жртва силовања није саопштен, истиче Њујорк тајмс, а Вајнстин је оптужен за силовање првог и трећег степена.

Друга жртва је Лусија Еванс, која тврди да ју је Вајнстин натерао на орални секс 2004. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво