Вајнстин оптужен за силовање, па пуштен уз кауцију од милион долара

Некадашњи холивудски филмски продуцент Харви Вајнстин, након читања оптужнице за силовање и сексуално узнемиравање, пуштен је из притвора уз кауцију од милион долара. Вајнстин се јутрос предао њујоршкој полицији.

Некада један од најмоћнијих људи Холивуда предао се јутрос полицији у Њујорку, а затим је спроведен са лисицама на рукама у суд на Менхетну где је оптужен за силовања и сексуално злостављање, а оптужбе произлазе из два одвојена случаја.

Вајнстин се у станици полиције појавио јутрос око 7.25, и под мишком је носио три дебеле књиге. Полицајци су га увели унутра пред великим бројем ТВ екипа, новинара и фото-репортера, док су три полицијска хеликоптера кружила изнад.

Вајнстин је негирао оптужбе и тврди да је са сваком имао однос уз обострани пристанак. Његов адвокат Бенџамин Брафман одбио је да коментарише случај.

Пуштен је уз кауцију и обавезу да носи уређај за надгледање као и забрану напуштања Њујорка, преносе медији.

Више од 70 жена оптужило је саоснивача студија „Мирамакс“ и компаније „Вајнстин“ за сексуално узнемиравање, укључујући и силовање, а неке оптужбе датирају и од пре више деценија.

Оптужбе против Вајнстина су довеле до оснивања покрета #МеТоо, па је на стотине жена јавно оптужило моћне бизнисмене, владине званичнике и људе из света забаве за злостављање, подсећа Ројтерс.

Оптужбе су уследиле након једномесечне истраге коју је водила канцеларија окружног тужиоца са Менхетна.

Идентитет наводне жртва силовања није саопштен, истиче Њујорк тајмс, а Вајнстин је оптужен за силовање првог и трећег степена.

Друга жртва је Лусија Еванс, која тврди да ју је Вајнстин натерао на орални секс 2004. године.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 25. мај 2018, 21:13)
anonymous [нерегистровани]

zamislite da se ovo desilo u Rusiji...

Uveli bi im sankcije....

(петак, 25. мај 2018, 20:20)
Protivnik lupanja! [нерегистровани]

Holivud je prepun devojaka,

a i momaka iz celog sveta,koji bi da sve rade,samo da bi dobili neku jadnu ulogu!