Трамп одбија заштићени телефон, од два „ајфона“, један само за „Твитер“

Председник САД Доналд Трумп користи мобилне телефоне у власништву Беле куће, који нису опремљени савременом заштитом, што је промена праксе његових претходника и излаже га ризицима хаковања и прислушкивања, објавио је сајт „Политико“, позивајући се на два неименована висока званичника Трампове администрације.

Наводи се да је актуелни шеф Беле куће, иако су га сарадници убеђивали да треба једном месечно да промени телефон који користи за писање порука на Твитеру, одбио то говорећи им да је то „исувише незгодно“.

Према тврдњама ових званичника, Трамп користи најмање два „ајфона“, један за позиве и други са апликацијом за Твитер и масом новинских сајтова. Оба телефона издали су стручњаци за информационе технологије Беле куће и Агенција за комуникације Беле куће, у којој ради велики број војног особља задуженог за надгледање телекомуникација.

Наводи се да је Трампов претходник Барак Обама сваких 30 дана предавао телефоне које му је издала Бела кућа на проверу стручњацима како би проверили да нису хаковани или прислушкивани.

Уз то, мобилни телефон који Трамп користи за позиве има камеру и микрофон, за разлику од оних које је користио Обама, што носи ризик да хакери могу да му приступе. Наводи се да је Џи-Пи-Ес искључен на Трамповим уређајима.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 23. мај 2018, 01:28)
anonymous [нерегистровани]

Trump

Lud bre ...

(уторак, 22. мај 2018, 20:21)
Ђока [нерегистровани]

Није ваљда

Не причај, телефон са микрофоном. Какво чудо технике.

(уторак, 22. мај 2018, 14:39)
Dusan [нерегистровани]

,

Obama i njemu slicni se plasio da svet ne sazna sta radi.