Умро Ричард Гудвин, писац историјских говора америчких председника

Ричард Н. Гудвин, писац говора у Белој кући, који је помогао писање историјских председничких говора као што су говор Роберта Кенедија против апартхејда и Линдона Џонсона о грађанским правима, умро је у 86. години.

Гудвин је умро у недељу у својој кући у Конкорду у Масачусетсу, преноси АП.

Како је саопштила његова супруга Дорис Кирнс Гудвин, преминуо је након кратке борбе са раком.

Гудвин је био међу најмлађим члановима круга Џона Ф. Кенедија и међу последњим преживелима из тог круга.

Како наводи АП, Гудвин, "брилијантан и споран, са дебелим обрвама и густом коврџавом косом", пореклом из радничке породице, стигао је до Беле куће за време Џона Кенедија пре него што је напунио 30 година.

Пореклом је из Бостона, завршио је права на Харварду, а специјализовао се за писање инспиративних текстова, који би "покретали људе на акцију или савез".

Гудвинови мемоари "Сећање на Америку" инспирисали су филм Роберта Редфорда "Квиз" из 1992. године, у коме је Гудвина глумио Роб Мороу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво