Бивши фудбалери против глумаца и певача – помоћ за оболелу децу

На стадиону Вождовца у Београду одигран је хуманитарни меч под називом „Заједно за живот“. Састали су се тимови бивших фудбалера који чине тим Фондације „Заједно за живот“ и Уметничка фудбалска репрезентација. Бивши професионални фудбалери били су бољи и савладали уметнике фудбалере са 5:2. Сав приход намењен је за помоћ у лечењу деце.

Заједничка идеја хуманости и жеље да помогну деци окупила је глумце и певаче и вратила на терен прослављене фудбалере.

„Лепа је прича да на овакав начин олакшамо функционисање болесној деци и њиховим редитељима. Мислим да је то нешто најмање што ми можемо да урадимо“, наводи Ивица Краљ, капитен тима Фондације „Заједно за живот“.

Зоран Бата Мирковић, члан тима Фондације, наводи да треба помоћи другима ако сте то и у могућности. „Кад можете да помогнете другом то и урадите“, рекао је Мирковић.

На утакмици у супротним таборима отац и син – Милко и Марко Ђуровски.

„Мени није проблем да дођем на сваку утакмицу где се неком помаже“, наводи Милко, члан тима Фондације.

Марко Ђуровски наводи да су чекали 20 година да заиграју један против другог. „Лепо је што је то било на овој хуманитарној утакмици“, наводи Марко.

Певач Бојан Васковић каже да треба позвати људе да помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

„Теба апеловати на људе. Постоје они којима је заиста потребна помоћ и ово је најбољи начин да се њима помогне“, наводи Васковић.

Тренер екипе „Заједно за живот“ је Младен Крстајић, актуелни селектор репрезентације Србије, а Уметничку репрезентацију предводи некадашњи селектор Милан Живадиновић.

„Драго ми је што су и они препознали да је ово једна прича која је пристојна и здрава, и да је заиста циљ да помогнемо деци којој је лечење неопходно“, наводи Јован Симић из Фондације „Заједно за живот“.

Утакмица је била и последња припрема Уметничке репрезентације Србије за Светско првенство у Москви које почиње 25. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи