Краљевска породица захвалила свима поводом венчања

Британска краљевска породица захвалила је данас свима који су дошли или су гледали венчање принца Харија и америчке глумице Меган Маркл, сада званично војводе и војвоткиње од Сасекса.

Краљевска породица захвалила свима поводом венчања Краљевска породица захвалила свима поводом венчања

„Хвала свима који су дошли у Виндзор и свима онима који су пратили венчање широм Велике Британије, Комонвелта и целог света“, навела је краљевска породица у твиту.

Церемонији је присуствовало око 600 званица, међу којима су биле и личности из јавног живота, као што је Опра Винфри, Викторија и Дејвид Бекам, Џорџ и Амал Клуни, Елтон Џон, Том Харди... Велику пажњу јавности привукла је венчаница коју је млада носила у капели Светог Ђорђа.

Новопечени младенци прву брачну ноћ су провели у замку Виндзор. Војвода и војвоткиња од Сасекса неће ићи, како су раније најавили, одмах после венчања на медени месец.

На синоћњем приватном пријему, на којем је домаћин био принц Чарлс, Харијев отац, прелепа млада на руци је имала смарагдни прстен који је припадао Харијевој мајци, покојној принцези Дајани, навела је агенција АП.

Британски принц Хари и глумица Меган Маркл изговорили су у суботу судбоносно „Да“ у цркви Светог Ђорђа, у оквиру Виндзорског дворца. Невесту је претходно до олтара допратио младожењин отац, принц од Велса.

По завршетку церемоније венчања, младенци су се кочијом провезли кроз Виндзор, после чега је почео банкет у Холу краља Џорџа у оквиру Виндзорског замка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво