Бискуп неочекивано звезда венчања у Виндзору

Свако ко је пратио венчање принца Харија и америчке глумице Меган Маркл, зна две ствари – да је глумица изгледала заносно и да је амерички бискуп Мајкл Брус Кари „крив јер је украо срца“ свих који су га слушали, пишу британски медији.

Би-Би-Си наводи да се испоставило да је Кари „неочекивана звезда“ данашње церемоније венчања принца Харија и један од највећих откровења дана.

Невесту је до олтара допратио Харијев отац, принц Чарлс, они су изговорили судбоносно „Да“ пред кантерберијским надбискупом Џастином Велбијем, поглаваром англиканске верске заједнице, који их је прогласио венчаним, а затим је уследило обраћање Мајкла Бруса Карија.

Кари је, како преноси АП, цитирао борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга млађег и његов говор о „спасилачкој моћи љубави“, дајући свој благослов браку принца Харија и Меган Маркл.

Бискуп којег су одабрали Хари и Меган лично да одржи говор на њиховом венчању, рекао је младенцима да „у љубави лежи моћ“ и да „љубав може да помогне и излечи када ништа друго не може“.

Међутим, Кари који је познати заговорник грађанских права и који отворено подржава права геј популације, није ту завршио свој говор већ је наставио, додајући да се то „не односи само на овај млади пар са којим се радујемо, више је од тога“.

Подсећајући на период ропства у САД, он је истакао да је љубав помогла онима у заробљеништву да истрају.

Младенцима је рекао да љубав има моћ да промени свет и да је она једини пут: „Када је љубав пут, ми заправо једни друге третирамо добро, као да смо заправо породица“.

На друштвеним мрежама су многе познате личности похвалиле његово обраћање и означиле га као звезду данашњег венчања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи