Бискуп неочекивано звезда венчања у Виндзору

Свако ко је пратио венчање принца Харија и америчке глумице Меган Маркл, зна две ствари – да је глумица изгледала заносно и да је амерички бискуп Мајкл Брус Кари „крив јер је украо срца“ свих који су га слушали, пишу британски медији.

Би-Би-Си наводи да се испоставило да је Кари „неочекивана звезда“ данашње церемоније венчања принца Харија и један од највећих откровења дана.

Невесту је до олтара допратио Харијев отац, принц Чарлс, они су изговорили судбоносно „Да“ пред кантерберијским надбискупом Џастином Велбијем, поглаваром англиканске верске заједнице, који их је прогласио венчаним, а затим је уследило обраћање Мајкла Бруса Карија.

Кари је, како преноси АП, цитирао борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга млађег и његов говор о „спасилачкој моћи љубави“, дајући свој благослов браку принца Харија и Меган Маркл.

Бискуп којег су одабрали Хари и Меган лично да одржи говор на њиховом венчању, рекао је младенцима да „у љубави лежи моћ“ и да „љубав може да помогне и излечи када ништа друго не може“.

Међутим, Кари који је познати заговорник грађанских права и који отворено подржава права геј популације, није ту завршио свој говор већ је наставио, додајући да се то „не односи само на овај млади пар са којим се радујемо, више је од тога“.

Подсећајући на период ропства у САД, он је истакао да је љубав помогла онима у заробљеништву да истрају.

Младенцима је рекао да љубав има моћ да промени свет и да је она једини пут: „Када је љубав пут, ми заправо једни друге третирамо добро, као да смо заправо породица“.

На друштвеним мрежама су многе познате личности похвалиле његово обраћање и означиле га као звезду данашњег венчања.

број коментара 4 пошаљи коментар
(недеља, 20. мај 2018, 10:53)
пападуби [нерегистровани]

@веома мудар човек

Није ми уопште јасно зашто би неко гледао туђе венчање?! По овоме што сам прочитао, говор к'о говор, имате га и на сваком црквеном венчању и код нас.

(субота, 19. мај 2018, 23:43)
anonymous [нерегистровани]

Veoma mudar čovek

Siguran sam da delim mišljenje mnogih koji su gledali prenos rojalnog venčanja, da je Biskup mudro iskoristio jedinstvenu priliku da ogromnom auditorijumu, u plamenom obraćanju, ukaže šta je i u čemu je smisao života. Ovako nešto odavno nisam doživeo. Sve čestitke!

(субота, 19. мај 2018, 19:15)
anonymous [нерегистровани]

O, gospode

Dokle vise.

(субота, 19. мај 2018, 19:04)
anonymous [нерегистровани]

Coming from America

Zaboravio se da nije u nekoj crkvi na americkom jugu i filmu Edija Marfija, jos malo pa su mogli zaplesati. Haleluja.