У току финалне припреме за сутрашње венчање

У Лондону су у току финалне припреме за сутрашње краљевско венчање принца Харија и Меган Маркл. Мајка Меган Маркл, Дорија Регланд састаће се са краљицом Елизабетом Другом током дана по први пут у замку Виндзор у друштву своје кћерке и будућег зета. Дорија се већ састала са принчевима Чарлсом и Вилијемом.

Маркл је издала саопштење у којем потврђује да њен отац неће присуствовати венчању и истакла да се нада да ће му бити дат простор да се фокусира на своје здравље после операције.

Клер Птак прави свадбену торту од лимуна и сирупа зове, која ће бити послужена гостима којих ће бити 600, пренео је Би-Би-Си.

Изјавила је да је торта благи помак од традиције и да ју је правила уз помоћ тима од шест људи пет дана у кухињи Бакингемске палате.

За рецепт је употребљено 200 амалфи лимунова и 10 боца сирупа зове.

Други чланови краљевске породице такође су у Виндзору, укључујући војводу и војвоткињу од Кембриџа и принца од Велса и војвоткињу од Корнвела.

Меганина мајка састала се са принцом Вилијамом и његовом супругом Кетрин и њиховом децом принцом Џорџом и принцезом Шарлот.

Осим тога, попила чај са принцом Чарлсом и његовом супругом Камилом у среду.

Маркл ће провести последњу ноћ пред венчање са својом мајком у луксузном Кливден хаус хотелу, а принц Хари са братом Вилијамом у Дорчестер колекшенс кауорт парк хотелу.

Проба вожње кочијом одржана јуче привукла је пажњу на стотине људи, а краљевски пар је у аутомобилу прошао рутом у пратњи полиције.

На венчању ће учествовати око 250 припадника војске, а очекује се да ће око 100.000 људи отпутовати у Виндзор да би посматрало венчање.

Венчање ће почети у 12.00 часова и биће преношено уживо широм света.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво