Си-Ен-Ен: Трошкови за краљевско венчање – 566.000 евра

Припреме за венчање принца Харија и Меган Маркл, које је заказано за 19. мај, увелико су у току, а према неким проценама, свадба ће коштати 566.000 евра, пише „Си-Ен-Ен“.

У ту процену, међутим, нису укључени трошкови за безбедносне мере, наводи Си-Ен-Ен, који се позива на мишљење „луксузног планера за венчања из Лондона“.

На свадбу је позвано око 600 гостију, док ће прославу моћи да посматра 2.640 „обичних грађана“.

Венчање ће бити одржано у капели Светог Ђорђа у Виндзорском дворцу, која може да прими око 800 људи.

Најављена су два пријема – на једном ће краљевски пар примити све госте, док ће касније тог дана бити организована приватна прослава за скоро 200 гостију, чији ће домаћин бити принц Чарлс, отац принца Харија.

На венчању ће говорити поглавар Епископалне цркве Мајкл Брус Кари, саопштила је Кесингтонска палата.

Кари, који је из Чикага, придружиће се на венчању старешини капеле Дејвиду Конеру и кентерберијском надбискупу Џастину Велбију, који ће водити службу, преноси АП.

У продавницама и локалима у Виндзору увелико теку припреме како би се Британија остатку света приказала у најбољем светлу, а локални Савет округа Виндзор позвао је људе да што пре направе планове уколико желе да се придруже прослави на „велики дан“.

Како би обезбедио да посетиоци буду у потпуности спремни за венчање, виндзорски Савет објавио је план у којем даје смернице о плановима за путовање, смештају и избору места за гледање венчања.

Очекује се да ће око 100.000 људи из целог света доћи у Виндзор како би посматрали краљевско венчање, пренео је Скај њуз.

Продавнице широм Виндзора снадбеле су се како би задовољиле „свачији апетит“, па су тако препуне робе свих врста.

У пекари „Хајди“, која је у саставу робне куће Данијелс, праве минијатурне свадбене торте са укусима које су изабрали принц Хари и његова вереница.

Та робна кућа је отворена пре чак 100 година, а сада је појачала производњу торти, након што је позвана да служи храну током церемонијје венчања.

Туристички водич кроз Британију процењује да би венчање могло донети више од 90 милиона евра националној економији и да подстицај локалном туризму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво