Макрон напустио Вашингтон као суперзвезда

Председник Француске Емануел Макрон напустио је Вашингтон као суперзвезда, без обзира на то да ли је убедио америчког председника Доналда Трампа да остане у Сирији, објаснио како да се односи према Ирану или било шта друго, истиче АП.

Макрон напустио Вашингтон као суперзвезда Макрон напустио Вашингтон као суперзвезда

Макрон је побољшао свој глобални статус стојећи раме уз раме са америчким председником, кога је напао у говору у Конгресу бранећи сопствену визију светског поретка, наводи америчка новинска агенција.

Према наводима радио коментатора РТЛ Оливија Мазерола, франсуски председник је прошао тест, док лист Паризијен истиче да се позиције двојице државника о Блиском истоку и климатским променама нису промениле.

Како је навео АП, интимност између двојице председника, укључујући Трампов коментар на наводну Макронову перут, изазвали су на кратко подсмех на друштвеним мрежама, али фокус је ипак био на суштини посете.

Макрон је бранио своју стратегију пријатељства са Трампом, иако га други лидери доживљавају као опасност међународном светском поретку, пише америчка агенција.

АП наводи да је то део његове стратегије према светским лидерима од руског председника Владимира Путина, преко иранског председника Хасана Роханија и његов аргумент је да много продуктивније бити у контакту са људима попут Трампа него одбацивати их.

Након критика изнетих на Трампову политику у говору у Конгресу, пише АП, постојао је ризик да се Трамп „окоми“ на њега непријатним твитом, међутим Макрон је рекао да је њихов однос на персоналном и националном нивоу изузетан.

Макронова државна посета биће потпуно различита од сутрашње радне посете немачке канцеларке Ангеле Меркел, која ће покушати да промени Трампово виђење трговине, споразума са Ираном и других тешких питања, наводи америчка новинска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се