Изненада преминуо познати ди-џеј Авићи

Шведски ди-џеј и продуцент Tим Берглинг, познатији као Авићи, преминуо је у Оману у 29. години.

„Са дубоком тугом обавештавамо вас о смрти Тима Берглинга. Породица је у шоку и молимо вас да поштујете њихову приватност у овом тешком тренутку. Нећемо издавати више саопштења“, навела је у саопштењу Дијана Барон, представница за медије младог ди-џеја.

Авићи је пронађен мртав у Мускату, у Оману, око поднева по локалном времену. Узрок смрти није наведен.

Каријеру је започео након победе на продукционом такмичењу Пита Тонга 2008. године и у наредној деценији постао једно од највећих имена у денс музици.

Издао је два студијска албума (True и Stories) једну компилацију, албум са ремиксима и 44 сингла, од којих су најпознатији Levels, Waiting For Love, Аddicted To You, Lay Me Down Hey Brother, Silhouettes, I Could Be The One, Fade Into Darkness, Seek Bromance, Without You и Wake Me Up.

Сарађивао је са Мадоном, групом „Колдплеј“, Вајклиф Жаном, Никиjeм Ромеро и многим другим. Два пута је номинован за награду Греми.

Берглинг је 2012. године наступио у Денс арени фестивала „Егзит“.

Због здравствених проблема је 2016. најавио да да више неће ићи на турнеје, баш у тренутку када је, са зарадом од 28 милиона долара, био један најплаћенијих ди-џејева на свету.

Како наводи Би-Би-Си, боловао је и од акутног панкреатитиса, изазваног прекомерним конзумирањем алкохола, од чије се зависности два пута лечио.

Међутим, непознато је да ли је то утицало на његову смрт.

Пре тога, 2014. године, уклоњени су му жучна кеса и слепо црево због чега је отказао низ наступа.

„Било је то лудо путовање, почео сам да продуцирам са 16 година, кренуо сам на турнеје са 18. У једном тренутку радио сам 100 одсто“, рекао је за Билборд пре две године. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара