Бисера Велетанлић: Одлучила сам да више не певам пред публиком

У Београду и Србији постоје фини образовани људи који разумеју музику и умеју да прочитају шта им неко свира или пева, сматра Бисера Велетанлић, музичка дива и евергрин класик некадашњег заједничког културног простора ревијалне забавне музике.

Бисера Велетанлић: Одлучила сам да више не певам пред публиком Бисера Велетанлић: Одлучила сам да више не певам пред публиком

Велетанлићева је синоћ у Установи културе „Пароброд“ одржала концерт у пратњи „Васил Хаџиманов трија“ који је снимљен за ЛП плочу „Поп и џез женски вокали у клавир холу Арсена Дедића“.

Улазнице за концерт су плануле за пар сати, а немали број поклоника добре музике остао је испред УК „Пароброд“ у нади да ће некако добити прилику да присуствује концерту.

Велетанлићева уз осмех каже да није све постало банално на нашој музичкој сцени и да квалитетна музика још увек има поштоваоце.

„Ово све око нас утиче на већину људи. Многи су 'изгубљени у свемиру'. Са једне стране их муче силикони и са друге стране их муче силикони. То јако умара људе... Ма, то је обична папазијанија, а не музика. Има и оних који умеју да цене лепоту без силикона. У Београду и Србији постоје фини образовани људи који разумеју музику и умеју да прочитају шта им неко свира или пева“, рекла је Велетанлићева.

Цењена уметница напомиње да се ретко одлучује да поново крочи на сцену.

„Одлучила сам да више не певам пред публиком. Мало сам се уморила од свега... Све ово што се дешава око нас утиче на људе. Има људи које све то заболи, а ето баш ја спадам у ту групу. Некада се створе лепе околности које ме повуку на сцену, али генерално одлучила сам да више не певам“, каже Велетанлић.

Каже и да је велики број људи грешио у оцени да је баш она владала суверено џез сценом у Југославији.

„Људи свашта пишу и причају. Целог живота сам се бавила само елементима џеза и инсистирала на доброј музици. Неке колеге лаконски кажу да певају добро народну. Па, то је да пукнеш од смеха“, истиче дива.

О будућности квалитетне поп музике у Србији не брине много јер како каже има посвећених младих људи који нису спремни да прокоцкају своју страст према уметности.

„Нисам задовољна својом каријером јер верујем да нисам постигла све што сам могла. Увек сам копала соственим ноктима за 'своје'. Да ме је неко подржао можда бих постигла више, али није било прилике. Само су се трудили да ми одмогну. Саветујем млађе колеге да буду упорни и не мењају свој уметнички израз без обзира на околности. Има јако талентованог младог света у Србији.“

О својој сликарској каријери нерадо прича: „Ма, то се ја само играм бојама. Онако за себе, 'грлом у јагоде'. Неки људи који се разумеју, казали су ми да ту има добрих ствари, али сликање љубоморно чувам само за себе“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво