Памела Андерсон забринута за Асанжа: Могао би да умре

Канадско-америчка глумица Памела Андерсон страхује је да би оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж могао да умре у амбасади Еквадора у Лондону.

„Он је лоше, ово је ужасно. Онемогућили су му приступ интернету, он је политички заробљеник у Лондону и одсечен је од свих. Могао би да умре тамо, човек је и не знам ко може ово да толерише. Политички је заробљеник и херој којег морамо подржати“, рекла је Андерсонова.

Влада Еквадора објавила је крајем марта да Асанжу прекида комуникацију с особама ван еквадорске амбасаде у Лондону, а Андерсон је у емисији Добро јутро, Британијо (Good Morning Britain) испричала како више не може да посећује свог пријатеља Асанжа, што је раније чинила када је долазила у Лондон.

„Више га нико не може посетити, можда само његови адвокати. Веома сам забринута, он је један од најважнијих људи на планети тренутно. Открива све ратне злочине и истине, потребан нам је. Није случајност што је утишан“, сматра глумица.

Верује и да је могуће да се истражује њена повезаност с Асанжом.

„Вероватно, не бих била изненађена. Британска влада жели да га изручи САД, а тамо га сигурно чека доживотни затвор или горе од тога. У свету се догађа много тога, желим да знам о чему Џулијан размишља“, рекла је Андерсон.

Глумица је критиковала оне који сматрају да Асанж треба да се „суочи са правдом“, преноси Кликс.

„Са којом правдом треба да се суочи, због чега? Говори истину и открива ратне злочине. Он је само гласник“, закључила је Андерсонова.

Асанж већ више од пет година живи у амбасади Еквадора у британској престоници, након што су му еквадорске власти доделиле азил како би избегао изручење Шведској због оптужби сексуалне природе и могућност да потом буде пребачен у САД, које га потражују због информација које је објавио Викиликс.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво