Кончита Вурст: Ја сам ХИВ позитиван

Победник „Евросонга“ 2014. године из Аустрије, Кончита Вурст, то јест Томас Нојвирт, обелоданио је да је већ годинама ХИВ позитиван, а то је објавио зато што му је бивши партнер претио да ће тај податак изнети у јавност.

Кончита Вурст: Ја сам ХИВ позитиван Кончита Вурст: Ја сам ХИВ позитиван

Данас је дошао дан да се ослободим великог терета за остатак свог живота: ја сам већ годинама ХИВ позитиван, написао је певач на свом профилу на Инстаграму.

Томас Нојвирт, познатији као Кончита Вурст, одлучио се на овај корак јер му је бивши партнер претио да ће са овом приватном информацијом изаћи у јавност, па је одлучио сам да о болести, коју је крио, обавести обожаваоце.

„У будућности никоме не дајем право да ми прети и на такав начин утиче на мој живот“, поручио је победник „Евросонга“ 2014. године.

Од постављања дијагнозе, како је написао, налази се под медицинском терапијом, и тврди да је већ годинама испод границе доказивања заражености, то јест да није у стању да преноси вирус.

Певач указује да није са овом информацијом изашао у јавност пре свега због породице, која га је подржава од првог дана када је установљено да има вирус и желео је да их поштеди јавне расправе о ХИВ статусу. И његови пријатељи, како тврди, знали су за обољење и подржавали су га.

Нојвирт истиче да је свакако ова информација важна само за људе са којима је имао сексуални контакт.

„Излажење у јавност са том информацијом је свакако боље него да то учини неко трећи. Надам се да ћу охрабрити људе и направити корак против стигматизације људи који су се, а да нису криви, заразили ХИВ-ом“, написао је Нојвирт.

Прошле године, Нојвирт је запрепастио аустријску јавност објавом да намерава да „убије“ Кончиту, то јест да му више није потребна и да је завршила каријеру.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво