Кончита Вурст: Ја сам ХИВ позитиван

Победник „Евросонга“ 2014. године из Аустрије, Кончита Вурст, то јест Томас Нојвирт, обелоданио је да је већ годинама ХИВ позитиван, а то је објавио зато што му је бивши партнер претио да ће тај податак изнети у јавност.

Данас је дошао дан да се ослободим великог терета за остатак свог живота: ја сам већ годинама ХИВ позитиван, написао је певач на свом профилу на Инстаграму.

Томас Нојвирт, познатији као Кончита Вурст, одлучио се на овај корак јер му је бивши партнер претио да ће са овом приватном информацијом изаћи у јавност, па је одлучио сам да о болести, коју је крио, обавести обожаваоце.

„У будућности никоме не дајем право да ми прети и на такав начин утиче на мој живот“, поручио је победник „Евросонга“ 2014. године.

Од постављања дијагнозе, како је написао, налази се под медицинском терапијом, и тврди да је већ годинама испод границе доказивања заражености, то јест да није у стању да преноси вирус.

Певач указује да није са овом информацијом изашао у јавност пре свега због породице, која га је подржава од првог дана када је установљено да има вирус и желео је да их поштеди јавне расправе о ХИВ статусу. И његови пријатељи, како тврди, знали су за обољење и подржавали су га.

Нојвирт истиче да је свакако ова информација важна само за људе са којима је имао сексуални контакт.

„Излажење у јавност са том информацијом је свакако боље него да то учини неко трећи. Надам се да ћу охрабрити људе и направити корак против стигматизације људи који су се, а да нису криви, заразили ХИВ-ом“, написао је Нојвирт.

Прошле године, Нојвирт је запрепастио аустријску јавност објавом да намерава да „убије“ Кончиту, то јест да му више није потребна и да је завршила каријеру.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 16:31) - Žika [нерегистровани]

Uzor nama, na našem putu ka EU

Jeste, tačno, tipičan predstavnik (predstavnica) Zapadnih vrednosti i uzor nama kako treba da izgledamo, radimo i mislimo, na našem putu ka EU - !!!

(понедељак, 16. апр 2018, 17:50) - Еурека [нерегистровани]

ЕУ

Шта рећи, типичан (на) представник (ца) западних вредности.

(понедељак, 16. апр 2018, 16:15) - anonymous [нерегистровани]

Neznanje i mrznja

Koliko pakosti i neznanja to je neverovatno... Ne, necu vam objasnjavati da HIV pozitivne osobe kao ni homoseksualci ni transvestiti nisu mentalno oboleli no osudjivati nekoga i likovati zato sto je bolestan je prenisko za bilo koje ljudsko bice. Prosetajte malo do infektivne klinike. Tamo cete videti jednak broj muskaraca i zena, heteroseksualnih i homoseksualnih, ljudi sa decom, porodicama... simpaticne bakice kojima ustajete u gradskom prevozu. Zaptitajte se kada ste zadnji put koristili kondom dok glumite moralnu superiornost misleci kako se to desava samo "nenormalnima". Posto vidim da znate da koristite internet upotrebite ga kako bi saznali nesto o ovoj teskoj bolesti a ne kako bi sirili sopstveno neznanje.

(понедељак, 16. апр 2018, 14:59) - Milan [нерегистровани]

Zbunjen sam

Je l HIV pozitivan ili je HIV pozitivna?

(понедељак, 16. апр 2018, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

Па ево, ја бих рекла ...

... да је све ово тешка болест - и ментална и физичка - и да је ово вест за рубрику здравље, а не магазин. Не знам само, хоће ли ми објавити коментар, јербо данас сви морамо да будемо политички коректни, те да ментално оболеле прихватамо као нормалне.

(понедељак, 16. апр 2018, 12:20) - anonymous [нерегистровани]

Evo komentar

Pa za mene bi bila vijest da je rekao da nema HIV.

(понедељак, 16. апр 2018, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

a komentari?

Sta je, kao nema komentara?

(понедељак, 16. апр 2018, 10:57) - anonymous [нерегистровани]

ljepota

šta drugo reći.