Преминуо глумац Роналд Ли Ерми

Амерички глумац Роналд Ли Ерми преминуо је у недељу у 75. години од компликација изазваних упалом плућа, потврдио је на „Твитеру“ његов менаџер Бил Роџин.

Преминуо глумац Роналд Ли Ерми Преминуо глумац Роналд Ли Ерми

„Са великом жалошћу вас обавештавам да је Р. Ли Ерми преминуо овог јутра од компликација узрокованих упалом плућа. Недостајаће нам свима“, написао је Роџин на Твитеру, наводећи и мото америчких маринаца Semper Fi (Заувек верни), пошто је Ерми као младић био маринац.

Ерми ће остати упамћен по улози у филму Стенлија Кјубрика Бојеви метак (Full Metal Jacket), где је играо улогу бездушног наредника Хартмана и био номинован за награду Златни глобус за најбољег споредног глумца.

Глумачку каријеру започео је док је студирао на Универзитету у Манили, на Филипинима. Имао је малу улогу као пилот хеликоптера у филму Франсиса Форда Кополе Апокалипса данас, а служио је и као технички саветник.

У Бојевом метку требало је да буде технички саветник, међутим, Кјубрик, импресиониран његовим понашањем и наступом, одлучио је да му да улогу наредника Хартмана, која је већ ушла у анале кинематографије.

Делове свог дијалога у филму Ерми је импровизовао на лицу места, што је довело до тога да су се многе сцене снимале неколико десетина пута, па је неретко остајао без гласа, што је и потврдио у неколико интервјуа.

За ту улогу похвалили су га критичари, а након Кјубриковог филма појавио се још у око 60 остварења, као што су Пурпурно срце, Мисисипи у пламену, Мртав човек хода и други.

Позајмио је свој глас многим ликовима у анимираним филмовима као што су Прича о играчкама и Симпсонови, али и у многим видео-играма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво