Кичић: Ускоро режирам филмску драма-комедију

Глумац Гордан Кичић изјавио је за „Танјуг“ да ће се ускоро опробати као редитељ филма који ће жанровски подсећати на драма-комедију, нешто слично остварењу „Мој тата на одређено време“.

Глумац средње генерације опробао се до сада у каријери као продуцент филма Устаничка улица, а ускоро ће потписати режију остварења за које, су како каже, одобрена средства од стране Филмског центра Србије.

„План је да крајем године почнемо реализацију филма који жанровски није много заступљен у нашој кинематографији у последње време. Ускоро ћу се опрoбати као редитељ филма који је заправо драма-комедија, нешто слично остварењу Моја тата на одређено време. Таквих неколико остварења је снимано крајем осамдесетих година прошлог века и публика их је јако волела“, објаснио је Кичић.

Публика и критика су са одушевљењем оценили Кичићеву улогу грофа Адрењи Иштвана у представи „Ноћна стража“ која је недавно премијерно изведена на сцени Атељеа 212.

Кичић напомиње да је у медијима све мање места за позориште и да је рад глумаца много видљивији када учествују у снимању телевизијских серија, шоу-програма или филмова.

„Сви треба да знају да се у београдским позориштима озбиљно ради и стиже до вредних уметничких захвата. Рад у позоришту глумце одржава у животу“, истакао је Кичић.

За њега нема дилеме да се водвиљ на најбољи начин вратио на сцену Атељеа 212.

„Није лако играти комедију, али је дивно ако успете да насмејете публику. Пре неких три или четири месеца редитељ представе 'Ноћна стража' Борис Лијешевић ми је послао комад у настајању и то је за мене било јако узбудљиво. Нема пуно прилика да се данас чита савремени комад. Тај млади писац Федор Шили никада до тада није написао комедију, а нама је понудио врхунски водвиљ. Допали су ми се ликови и догодила се велика подела у којој се нашло 10 глумаца различитих генерација и боја. Борис нас је пустио да се ми осетимо добро у комичним ситуацијама у забунама и препрекама које протагонисти представе савладавају у жељи да стигну до новца новцем. Баш као и данас... свима је лова главни циљ.“

Изузетно кореографски захтевну улогу Кичић оживљава са лакоћом. Каже да није лако скочити уназад под сто на сцени, али да је таква вештина резултат искуства, тренинга и концетрације.

„Истинитост комедије на позоришној сцени је да живите тај тренутак који се дешава лику који тумачите. Важно је глумци немају било какав отклон од улоге. Комедија и водвиљ су јако занимљив жанр... Пуно пута сам гледао водвиље у старом Атељеу 212. Било ми је јасно како прићи том материјалу кроз веровање у те ликове“, рекао је Кичић.

Некима је несхватљиво да играмо свако вече другу представу 

Не обраћа превише пажњу на оцене критике како је ово његова најбоља сезона до сада јер је имао веома запажени аганжман у телевизијској серији Сенке над Балканом, главну улогу у филму Патуљци са насловних страна и шармантан театарски искорак у представи „Ноћна стража“.

„Верујем да сам сада у зрелијим годинама и да мало другачије гледам на свој посао Срећан сам што имам прилике да радим у различитим жанровима, медијима... Чини ме јако срећним да једно вече играм драму, па следеће водвиљ, па гротеску, па одем на снимање шоу-програма или телевизијске серије... За неке друге глумце у неким другим просторима је несхватљиво да играмо свако вече другу представу. То је њима незамисливо, а нама је нормално. Добро је док је тако“, напомиње Кичић.

Једна од важних страсти у животу за Кичића представља навијање за Црвену звезду.

Радује га овосезонски европски искорак фудбалског клуба, али га брину брзе продаје играча.

„Прошле сезоне су кошаркаши правили чуда... Сада су нас фудбалери обрадовали, али нема континуитета у оба екипе. Чим се направи мало озбиљнији успех у међународним оквирима, одмах се продају играчи, али то је нека друга прича... Добро је да се фудбалски клуб вратио у озбиљна европска такмичења, тамо где је већи део свог постојања и припадао“, закључио је Кичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво