Трамп већ има слоган за 2020, волео би да победи Опру

Амерички председник Доналд Трамп открио је слоган своје кампање на наредним председничким изборима 2020. године, који гласи „Учинимо да Америка остане велика“ и поручио да би на тим изборима волео да победи телевизијску водитељку Опру Винфри.

Ен-Би-Си њуз преноси да је Трамп то изјавио на митингу у Муну, предграђу Питсбурга, где је дошао да би пружио подршку републиканском кандидату Рику Сакону пред изборе за упражњено место у Представничом дому Конгреса САД, који се одржавају у уторак.

Америчка телевизија наводи да је Трамп говорио о разним темама укључујући и нови слоган.

„Не можемо да кажемо 'Учинимо Америку поново великом' (слоган за изборе 2016), зато што сам ја то већ учинио“, рекао је Трамп пред хиљадама присталица у локалном авионском хангару.

У више од 75 минута говора, амерички председник је причао о „скоро свему и скоро ничему“ обраћајући се присутнима, како Ен-Би-Си њуз наводи, на „нефилтриран“ начин, редак за председника САД.

„Свет посматра. Изађите у уторак и гласајте као луди“, рекао је амерички председник публици у Пенсилванији, позивајући је да гласа за 60-годишњег Сакона којег је назвао „згодним“.

Трамп се осврнуо и на друге теме, па је говорећи о познатој америчкој водитељки Опри Винфри рекао да би волео управо њу да победи.

„Волео бих да победим Опру. Познајем њене слабости“, рекао је он.

Између осталог, амерички председник је нагласио да у Вашингтону „има пуно зла“, а поводом његове поновне кандидатуре за председника 2020. године, рекао да јој се радује.

„Радујем се 2020. години, јер желим да видим колико ће далеко у леви екстрем отићи особа против које ћемо се такмичити“, истакао је Трамп.

Говорећи о својој политици према Северној Кореји, рекао је да би без њега Олимпијске игре биле потпуни промашај.

„Без Доналда Трампа, Олимпијада би била потпуна пропаст... Мало је теже продавати карте када мислите да ће вас погодити нуклеарна ракета“, рекао је он.

Такође је критиковао своје претходнике Барака Обаму, Била Клинтона и Џорџа Буша.

„Он нас је довео до Блиског истока. Знате ли шта су они урадили? То је било као да узмете велики камен и баците га у гнездо стршљенова“, рекао је Трамп говорећи о Бушу.

Међутим, више од свега, Трамп је говорио о себи.

Подсетио је гласаче да је похађао Универзитет у Пенсилванији, причао анегдоте о својој популарности, чак је и глумио како би изгледало кад би се понашао председнички, наводи америчка телевизија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво