Боно се извинио након оптужби особља његове организације

Певач ирске групе "U2" Боно Вокс извинио се након што су неки чланови особља добротворне организације "One", чији је он суоснивач, оптужили руководство за малтретирање и злостављање.

Међу оптужбама је и тврдња да је једна радница премештена на ниже радно место након што је одбила да „постане интимна“ са неименованим званичником стране владе, преноси Би-Би-Си. Према оптужбама, менаџер те жене је том званичнику о њој изнео „сексистичке и сугестивне коментаре“.

„Изражавамо дубоко жаљење. Мрзим малтретирање, то не могу да поднесем“, рекао је Боно за Дејли мејл.

Певач је навео да је за те оптужбе чуо у новембру што га је, каже, разгневило, а Би-Би-Си прецизира да је реч о испостави организације у Јоханесбургу.

„Мој тим и ја чули смо притужбе на низак морал и лоше руковођење... Шеф канцеларије није заштитио запослене и ја морам за то да преузмем извесну одговорност“, објаснио је Боно Вокс, додавши да би желео да се лично извини особама које су злостављане.

Међу другим истакнутим члановима Управног одбора ове добротворне организације су и бивши британски премијер Дејвид Камерон и висока званичница компаније „Фејсбук“ Шерил Сендберг, наводи Би-Би-Си.

Та организација је, иначе, основана 2004. године с циљем да се бори против екстремног сиромаштва. Извршна директорка организације "One" Гејл Смит саопштила је да су бивши запослени обавестили организацију раније ове недеље да припремају тужбу поводом ових притужби.

У саопштењу се наводи и да су у новембру изронила на површину „историјска питања“ малтретирања када су неки бивши запослени из канцеларије те организације у Јоханесбургу објавили своје приче на друштвеним мрежама.

„Истрага је пружила доказе о непрофесионалном понашању и, пре свега, ономе што бих окарактерисала као малтретирање и омаловажавање особља од краја 2011. до 2015. године у нашој служби у Јоханесбургу“, навела је Гејл Смит.

Менаџерка је од чланова особља, прецизирала је Смитова, тражила да у њеној кући обављају кућне послове. Тврдња да је од једне жене тражено да ступи у интимне односе с једним страним званичником није могла да буде поткрепљена доказима, али није ни оповргнута, истакла је извршна директорка организације.

Уз то, организација "One" открила је да њен афрички огранак није плаћао порез између 2010. и 2015. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи