Шербеџија: Лаж је да сам тражио да глумим у филму о Јашарију

Прослављени југословенски глумац Раде Шербеџија демантовао је данас, као обичну лаж, медијске написе да се нудио „неком младом албанском филмском режисеру“ да игра у његовом филму о Адему Јашарију.

„Поводом написа у Телеграфу, а вероватно и у још неким новинама, које нисам читао, јер сам у Лос Анђелесу, где снимам једну ТВ серију и немам времена да се бавим медијским сплеткама, да сам се ја, преко мога пријатеља Енвера Петровција, нудио неком младом албанском филмском режисеру да играм у његовом филму о Јашарију, изјављујем да је то једна обична лаж“, поручио је Шербеџија.

У писаној изјави оценио је да је „то покушај тога младога режисера да скрене пажњу на себе и на свој пројекат, злоупотребљавајући моје име“.

„Сасвим је бесмислено мени нудити да играм ту улогу, као што је и сасвим бесмислено да би било ко могао поверовати да бих ја такву понуду прихватио“, нагласио је Шербеџија, коме је, ипак, драго „што је већи део српске штампе правилно проценио ту причу“.

„Томе младом филмском режисеру могао бих поручити да сам био пријатељ многих великих албанских глумаца, Бекима Фехмијуа, Фарука и Истрефа Беголија, Енвера Петровција и многих других... И да их све носим у срцу и своме памћењу, не само као величанствене уметнике, него као часне и дивне људе, који су били поносити и истинољубиви“, истакао је Шербеџија.

„Ако се жели бавити правом уметношћу“, напоменуо је Шербеџија, „тај млађани филмски режисер мора знати да је истина први услов да се постане уметник“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво