Макрон направио кокошарник у дворишту Јелисејске палате

Француски председник Емануел Макрон лично је дочекао две кокошке које је недавно усвојио на Сајму пољопривреде, а у дворишту Јелисејске палате обезбедио им је нови дом – кокошарник, јављају француски медији.

На видео-снимку који је Јелисејска палата у понедељак увече објавила на друштвеним мрежама, може се видети како две кокошке, Агата и Маријана, стижу у двориште председничке палате, а добородошлицу им је пожелео - председник лично.

Троминутни снимак приказује Макрона како држи једну кокошку, а потом Агату и Маријану упознаје са својим псом Немом, који делује уплашено. Макрон, у неверици, открива и да се кокошка може успавати када јој се глава завуцце под крилом.

Уз снимак који је објављен на званичном налогу Јелисејске палате на Твитеру стоји и натпис: „Мислили сте да познајете сваки кутак Јелисејске палате? Откријте њен кокошарник и две нове станарке: Агату и Маријану!“

Кокошке је Макрону поклонио Ив де Фушардијер, директор задруге "Fermije de Lue".

Половином фебруара, Јелисејска палата је потврдила да ће у версајској резиденцији председника Француске, на иницијативу његове супруге Брижит Макрон, ускоро бити направљен повртњак.

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 07. мар 2018, 15:33)
anonymous [нерегистровани]

ovo su nosilice

Biti ce jaja...

(уторак, 06. мар 2018, 23:47)
Miki... [нерегистровани]

U Beogradu, a i većim američkim gradovima...

... držanje živine je zabranjeno i strogo kažnjivo. Kako je u Parizu, voleo bih da čujem, ali nešto nisam siguran da je legalno.

(уторак, 06. мар 2018, 19:37)
anonymous Lala [нерегистровани]

Eeeee, svašta

Sad ispada da je on kokošar .

(уторак, 06. мар 2018, 16:55)
Srki [нерегистровани]

Koko

Ih kad Cvarkov cuje za ovo