„Берлускони има седам живота, нико се не би кладио на њега“

Француски недељник „Журнал ди диманш“ бави се у данашњем броју повратком у политику бившег премијера Италије Силвија Берлусконија, у којем се за председника странке Форца Италија каже да је „попут мачке која има седам живота“.

„Осуђен због утаја пореза и проглашен као неко ко не може више да се кандидује, бивши премијер враћа се у 81. години у политичку арену за парламентарне изборе 4. марта“, пише у опширном тексту под насловом Берлускони, повратак у будућност, преноси Анса.

У чланку се цитира изјава новинара Алена Фридмана о Берлусконијевом поновном уласку на политичку сцену.

„Нико се не би кладио у његов повратак, али Силвио Берлускони је попут мачке која има седам живота“, наводи се у тексту.

Политиколог Марк Лазар за Журнал ди диманш каже да је Берлсуконијев циљ да „избрише (бившег премијера из владајуће Демократске партије Матеа) Ренција, како би поставио премијера којег ће он да изабере, да промени изборни закон, добије ослобађујућу пресуду и поново буде у стању да се кандидује“.

„Оставио је утисак да би (доскорашњи премијер) Паоло Ђентилони или човек у успону (председник Европског парламента) Антонио Тајани могли да одговарају (за функцију пемијера)“, оцењује овај политиколог.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара