Јоко Оно на јесен у Београду

Животна сапутница Џона Ленона, Јоко Оно ће, поред Марине Амбрамович, бити друга светски позната уметница која долази у Београд, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

„Београд је посебно почаствован што ћемо у оквиру 57. Октобарског салона имати прилику да видимо изложбу Јоко Оно, која иза себе има веома богату уметничку каријеру у различитим областима, од популарне и експерименталне музике, филма, визуелне уметности до социјалног активизма, изјавио је данас градски менаџер Горан Весић.

Јоко Оно је, подсећа Весић, икона када су у питању модерна уметност и борба за мир у свету.

„Установила је 2002. године награду 'Ленон Оно' која се додељује појединачно у вредности од 50.000 евра уметницима из ратом захваћених региона који се боре за мир“, рекао је Весић новинарима на конференцији у Културном центру Београда на којој су представљени домаћи и страни уметници који ће се представити на 57. Октобарском салону.

Веома смо почаствовани што ће Јоко Оно први пут доћи у Београд и што ћемо имати прилику да видимо њену изложбу, поновио је Весић наводећи да се то уклапа са променама које се дешавају у београдској култури.

„Ми смо већ за септембар 2019. године најавили и изложбу Марине Абрамович у Музеју савремене уметности“, рекао је Весић.

Како је додао, жеља је да Београд буде место где ће моћи да се виде и значајни светски уметници, те да београдска публика може да види нешто што могу да виде и други у свету.

број коментара 0 пошаљи коментар