Звезда у Холивуду и за Мини Маус, 40 година после Микија

Четрдесет година након што је чувени лик из Дизнијевих стрипова и цртаних филмова, Мики Маус, добио своју звезду на Стази славних у Холивуду, данас ће и његовој партнерки, Мини Маус, бити указана та част.

Легендарни холивудски булевар од сада ће красити 2.627. бронзана плоча, којом ће Минин лик бити сачуван од заборава, преноси Ројтерс.

Додељивање звезде Мини Маус, која се први пут појавила у друштву Микија 1928. године у цртаном филму Пароброд Вили, поздравила је америчка поп звезда Кејти Пери.

„Након што нам је 90 година мамила осмехе и забављала нас, време је да ова краљица туфница добије ово признање“, написала је на Твитеру Перијева, која ће заједно са директором компаније „Волт Дизни“ Робертом Ајгером, водити церемонију постављања звезде.

Организатори церемоније на Стази славних поздравили су „забавну и независну личност“ чувеног анимираног лика мишице, као „безвременог женског лика са статусом иконе“.

Мини је, међутим, било потребно читаве четири деценије да се придружи свом партнеру Микију на холивудској Стази славних, јер ју је „Дизни“ номиновао тек прошле године.

Други „Дизнијеви“ ликови, идоли многе деце, који су већ почаствовани звездом у Холивуду су, између осталих, Паја Патак, Вини Пу и Снежана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво