Шакири прети затворска казна због утаје пореза у Шпанији?

Колумбијска певачка звезда Шакира оптужена је за утају пореза и уколико се ти наводи покажу као тачни, могла би се наћи и иза решетака.

Шакири прети затворска казна због утаје пореза у Шпанији? Шакири прети затворска казна због утаје пореза у Шпанији?

Шпански порески званичници, након тврдњи да Шакира није платила пун износ пореза на приходе, наложили су истрагу финансија 40-годишње певачице у периоду од 2011. до 2014. године, пише каталонски лист Вангардија.

Пореска агенција Шпаније тврди да је Шакира живела у Шпанији у поменутом периоду и је стога требало да плати порез на зараду коју је стекла у читавом свету, а не само на територији те земље.

Државни тужиоци треба да утврде да ли постоји основана сумња и, у случају да постоји, покрену формалну истрагу.

Извори блиски кантауторки која је 2015. године постала шпански резидент са пуним пореским обавезама кажу да је она увек плаћала све дажбине и да све могуће нерегуларности могу да буду резултат грешке настале због различитих критеријума, а не намерно избегавање плаћања пореза. 

Каталонски лист наводи да би могло да се деси да та неслагања износе и неколико десетина милиона евра пореза, што значи да осим новчане казне Шакира може да се суочи и са затворском.   

Певачицин правни тим, како се очекује, покушаће да докаже да је Шакира у Шпанији провела мање од 183 дана годишње и стога није била обавезна да плати порез на зараду у свету, па чак ни порез на оно што је зарадила у тој земљи. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво