Трамп: Не треба ми теретана, вежбам више него што мислитe

Амерички председник Доналд Трамп каже да му теретана није потребна, упркос саветима лекара, јер вежба „више него што људи мисле“ док игра голф и трчкара по комплексу Беле куће.

Трамп: Не треба ми теретана, вежбам више него што мислитe Трамп: Не треба ми теретана, вежбам више него што мислитe

Радим вежбе. Мислим – ходам, трчим од зграде до зграде, рекао је Трамп Ројтерсу, дан након што је лекар Беле куће Рони Џексон оценио да је председник одличног здравственог стања генерално, али да мора да смрша, боље се храни и чешће ради физичке вежбе.

Доналд Трамп, иначе љубитељ брзе хране, похвалио је Џексона који је био лекар и његових претходника, али изгледа да оклева кад је реч о предложеном коришћењу теретане Беле куће, примећује британска агенција, којој је председник дао интервју у Овалном кабинету.

„Многи иду у теретану, вежбају по два сата... виђао сам ја такве људе... а онда им, кад напуне 55 година, затребају нова колена, нови кукови, па се после тиме баве. Ја тих проблема немам“, објаснио је Трамп.

Ипак, амерички председник каже да је спреман да промени свој режим исхране, можда увођењем количински мањих порција и мање масних оброка у Белој кући.

Трампови претходници, Барак Обама и Џорџ В. Буш, свакодневно су радо упражњавали фитнес, али Трамп нема такву навику, већ, како каже, вежба играјући голф, мада се обично вози по терену у специјалном возилу.

Ходање би га, објашњава, на терену задржало више него што би волео, а „време не жели да траћи“.

Што се тиче менталних способности, подсетио је на своје изванредне резултате теста, а у том контексту је оценио да његови претходници Обама, Буш и Бил Клинтон нису више учинили како би умањили претње Северне Кореје „јер су сви они схватили да ће морати то да препусте председнику који је најбоље урадио тестове“.

Кад је реч о физичком здрављу, Трамп каже да је раније успешно држао дијету, али истиче да је физички снажан, а као пример наводи да кад шутне лопту, она далеко оде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво