Кад не глуми Бранко прави производе од козјег млека по „Насином рецепту“

Док неки само глуме да воле живот на селу, има и оних који село воле више од глуме за коју су се школовали. Један од њих је и Бранко Јанковић, миљеник публике из домаћих серија. У Гуњацима надомак Осечине гаји козе и проводи сваки слободан тренутак.

Од свих улога дража му је она у којој не глуми. Из родног села отишао је са жељом да постане глумац, а две деценије касније вратио се као фармер. Миљеник из серије Војна академија однедавно живи на релацији Београд – Гуњаци. Пут западне Србије креће кад год није иза камере или на позоришној сцени.

„Ја сам врло везан за своје место и у школовању и у раду трудио сам се да што више времена проведем у природи и на селу. Трудим се и да моја деца, имам двоје деце, и супруга што више времена проведемо у природи. Јер то је некако по мени здрав начин одрастања и некако кад је човек свој на своме другачије се формира и личност“, прича Бранко Јанковић.

Одрастао је уз бакине козе, а својих 50 купио је пре три године. Стадо које данас броји 150 грла пасе на обронцима планине Рожањ – на тромеђи Ваљева, Лознице и Љубовије. Од најквалитетнијег млека производи сир и сурутку, какве, каже, нема нигде у свету.

„То је један потпуно нови принцип конзервирања хране који се зове лиофилизација. Из сурутке која је у праху, лиофилизоване сурутке, извлачим H2O, где ви узмете једну мерицу тога и као да сте попили један децилитар свеже непастеризоване козје сурутке. То је Насин програм храњења космонаута“, објашњава Јанковић.

А храну за душу, глумац налази у природи. Своју професију због новог посла, каже, не запоставља. Уз постојеће улоге, припрема се и за нове.

„Има у психологији једна дефиниција – променом рада човек се одмара. Тако да ја једно друго надопуњујем. Кад просто се исцрпим психички и ментално и у инспирацији, ја дођем овде и некако то надопуним у природи где ми да неке нове садржаје“, истиче глумац.

Новина ове године има и у породици Јанковић. У припремама за Божић учествује и Бранков двогодишњи син Вукадин.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи