Меган неће постати принцеза, а за презиме се још не зна

Принц Хари и глумица Меган Маркл вероватно ће користити само своја имена, али при уписивању у књигу венчаних, претпоставља се да ће користити презиме Маунтбатен-Виндзор, пише британски портал „Таун енд кантри“. Већ се зна да Меган након венчања за принца Харија неће постати принцеза, већ војвоткиња, и то уколико краљица Елизабета Друга одлучи да свом унуку да титулу војводе од Сасекса.

Али, да ли ће пар имати презиме? За портал Таун енд кантри (Town & Country) историчарка и експерткиња за краљевску породицу Каролин Харис објаснила је правила којих принц и глумица треба да се придржавају.

Иако чланови краљевске породице углавном не користе презимена, млађи чланови имају право да одлуче да ли желе презиме или не, рекла је Харис.

Хари и Меган ће вероватно користити само своја имена, али при уписивању у књигу венчаних, претпоставља се да ће користити презиме Маунтбатен-Виндзор.

Тим презименом служе се наследници краљице Елизабете Друге, а спој је њеног презимена и презимена њеног супруга, принца Филипа.

Тако ће пуно име Меган, ако се с тако договори с Харијем, гласити Меган Маунтбатен-Виндзор.

У књигу венчаних, тим презименом су се уписали принцеза Ана, гроф Едвард и принц Ендрју, а принц Чарлс није уписао никакво презиме након венчања.

Не зна се је ли принц Вилијам одабрао исто презиме, јер је, за разлику од бројних краљевских личности, он тражио да те информације не буду доступне јавности.

Портал пише и да је право име глумице која ће се удати за принца Харија, Рејчел Меган Маркл.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи