Легенде које су отишле у 2017. години

На крају и ове године опраштамо се од великана који су нас напустили. Подсећамо се неких имена без којих 2018. година неће бити иста.

Није ова година била као прошла када је Би-Би-Си израчунао да је било највише читуља познатих. Али отишли су многи, велики попут Љубише Самарџића нашег Смокија, Шурде, Бошка. Јунака са којим се одрастало, подсећало на ратне победе, туговало и смејало се.

И даље се игра и пева уз староградске песме Предрага Гојковића Цунета. А Цуне је отишао у својој 85. години.

А на самом почетку године напустио нас је чувени певач шлагера и балада Мики Јевремовић. У више од пет деценија каријере стало је 5.000 концерата.

Сјајан приповедач, жива енциклопедија, а сусрет с њим описивали су као сусрет са мудрацем. Раша Попов.

Отишао је Богољуб Митић, Бата Ђоша из Породичног блага чију ћемо последњу улогу у Немањићима тек гледати.

Прерано нас је напустио редитељ Урош Стојановић, аутор филма Чарлстон за Огњенку.
Ни славни британски глумац, сер Роџер Мур, један од најомиљенијих Џејмс Бондова, више није међу нама.

Љубитеље гитарског звука запрепастила је вест да је Крис Корнел пронађен мртав. Нема више ни Џерија Луиса, једне од звезда Златне ере Холивуда који је глумио и у Кустуричином Арзона дриму.

И светска политичка сцена остала је без неколико звезда. Преминуо је руски дипломата Виталиј Чуркин, бивши немачки канцелар Хелмут Кол и Картеров саветник за националну безбедност Збигњев Бжежински.

Битку је изгубио и онај који је мисилио да новцем може да купи два века живота Дејвид Рокфелер. А да је „живот је кратак да бисте живели туђе снове“ говорио је Хју Хефнер. Живео је лудо и брзо, а довољно опрезно да доживи 91. годину и умре, кажу. окружен својим Плејбој зечицама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво