Најстарија особа у Европи умрла у 117. години

Шпанкиња Ана Вела Рубио, најстарија особа у Европи, умрла је са 116 година и 47 дана у Дому за старе у Барселони.

Бивша кројачица умрла је у петак, а последња четири месеца са њом је, у истом дому, живела њена 90-годишња ћерка.

Ана Вела Рубио рођена је 29. октобра 1901. године у градићу близу Кордобе, а од четрдесетих година прошлог века живела је у Каталонији. Преузела је круну најстарије Европљанке, када је 15. априла ове године умрла Италијанка Ема Морано, која била стара 117 година и 137 дана.

Смрћу Ане Веле Рубио најстарија жива особа у Европи постала је још једна жена са Медитерана, Италијанка Ђозепина Пројето, која има 115 година и 200 дана, док је најстарија жива особа на свету Јапанка Наби Таџима, која има 117 година и 134 дана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво