Формирана комисија за истрагу сексуалног злостављања у Холивуду

Америчка правница и професорка на Унверзитету „Брендејс“ Анита Хил, која је 1991. године прва јавно проговорила о недоличном понашању судије Врховног суда, водиће комисију која истражује наводе о сексуалном узнемиравању и злостављању у Холивуду.

Комисија формирана након бројних оптужби у индустрији забаве, укључујући и филмског продуцента Харвија Вајнстина, настала је на иницијативу директорке „Лукасфилма“ Кејтлин Кенеди, потпредседнице „Најк фондације“ Марије Ајтел, заступнице талената Нине Шо и инвеститорке Фреаде Капор Клајн, преноси Глас Америке.

Председавајућа комисијом Анита Хил једна је од првих жена које су у јавности говориле о сексуалном узнемиравању. Хилова је 1991. године сведочила против Кларенса Томаса, тадашњег судије чије је именовање у Врховни суд Сенат требало да потврди.

„Време је да окончамо културу ћутања. Ја сам 26 година у овом послу, а ово је тренутак када заиста можемо нешто да променимо“, нагласила је Хилова.

Глас Америке наводи да ће комисија тражити свеобухватно решење за проблем сексуалног злостављања, а требало би да почне да ради наредне године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво