Бразилски кловн: Не желим више да будем посланик, стидим се

Франсиско Еверардо Оливеира Силва, познатији као Тиририка, бразилски професионални кловн који је од 2010. године два пута изабран за посланика, при крају свог другог посланичког мандата каже да се неће поново кандидовати на изборима 2018. јер се „стиди понашања својих колега“.

Силва каже да је један међу свега осам од више од 500 чланова доњег дома бразилског Конгреса који је редовно присуствовао седницама, а за убудуће планира да се у потпуности врати кловновским активностима, преноси Би-Би-Си.

У свом првом говору откако је изабран за посланика 2010. године, Тиририка наводи да је тужан због онога што је видео у доњем дому Конгреса.

„Сви знају да смо добро плаћени да радимо, али не раде сви. Имамо 513 посланика, а само их осам редовно долази. А ја сам један од осморо њих. И ја сам циркуски кловн“, рекао је Силва, признавши да „није много тога постигао“ током седам година у посланичкој клупи, али је нагласио да је „барем био тамо“.

Тиририка је, иначе, веома популаран међу гласачима, па је тако 2010. године под слоганом „Не могу ништа да покварим“ освојио 1,3 милиона гласова, више него иједан други кандидат на тадашњим изборима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво