Мориси брани Спејсија: Дефиниција „узнемиравања“ превише широка

Бивши певач „Смитса“ Мориси изазвао је бурне реакције због интервјуа датог немачком „Шпиглу“, у којем је бранио Кевина Спејсија око оптужби за сексуално узнемиравање.

Мориси је рекао да филмску звезду „непотребно нападају“, додајући да је апсурдно да Спејсија избаце из предстојећег филма.

Британски певач такође је истакао да су дефиниције „узнемиравања“ превише проширене.

Започињући интервју, Мориси је напоменуо да сматра да је „силовање одвратан чин и да је сваки физички напад неприхватљив“.

Прошлог месеца, глумац Ентони Реп оптужио је Кевина Спејсија да га је сексуално узнемиравао када је имао само 14 година.

Реп је за Базфид навео да је Спејси, који је тада имао 26 година, легао преко њега током журке у свом апартману 1986. године и „покушао да га заведе“.

Спејси је након тога издао саопштење да је више него ужаснут тврдњама свог колеге, додајући да се не сећа инцидента, али да му веома жао ако је истина.

Морисију Репове тврдње „не делују превише кредибилно“.

„Не знам за вас, али ја никада нисам био у таквој ситуацији у младости. Ипак, увек сам био свестан шта може да се деси. Када сте у нечијој спаваћој соби, морате да будете свесни до чега то може да доведе“, објаснио је свој став Мориси.

Певач је такође изразио сумњу у бројне оптужбе против холивудског продуцента Харвија Вајнстина.

„Људи тачно знају шта се дешава и пристају на то. Након тога, осећају се осрамоћено и окрену читаву ситуацију, тврдећи: 'Био/ла сам нападнут/a или изненађен/а'“, навео је Мориси.

Али да је све прошло како треба и да им је тај сусрет значио много за каријеру, наставио је Мориси, онда не би причали о томе.

„Мрзим силовање... Међутим, у многим случајевима, када погледате све околности, чини се да су многе наводне жртве само разочаране“, истакао је Мориси.

Осим тога, певач је додао да су многи познати музичари спавали са малолетним обожаваоцима.

„Кроз читаву историју рокенрола многи музичари су спавали са групи-девојкама. Ако погледате у прошлост, скоро сви они су криви за спавање са малолетницима. Зашто онда све не осудити на тамницу“, закључио је Мориси.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара