Преминуо Малком Јанг, оснивач и гитариста групе „АЦ-ДЦ“

Малком Мичел Јанг, суоснивач, композитор, гитариста и пратећи вокал у чувеном аустралијском хард рок саставу „АЦ/ДЦ“, преминуо је у 65. години живота.

„С искреном тугом данас морамо да објавимо да је преминуо Малком Јанг. Малком је, заједно с Ангусом, био оснивач и стваралац у 'АЦ/ДЦ'-ју. Са огромном преданошћу и посвећеношћу, био је покретачка снага бенда.

Као гитариста, текстописац и визионар био је перфекциониста и јединствен човек. Увек се држао својих принципа и говорио оно што је желео. Увек је био веома поносан. Његова оданост обожаваоцима била је ненадмашна“, наводи се у саопштењу на званичној страници групе на Фејсбуку.

„Као његовом брату, тешко ми је речима да изразим шта ми је значио током живота, однос који смо имали био је уникатан и веома посебан. Иза себе оставља велико наслеђе која ће живети заувек.

Малкоме, добро обављен посао“, наводи се даље у писму на Фејсбуку.

Малком Јанг je у легендарном аустралијском саставу био од оснивања у Сиднеју у новембру 1973. године, па све до 2014, када се повукао због здравствених разлога.

Његова породица је тада обелоданила да пати од деменције.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво