Берлусконију бивша супруга мора да врати 60 милиона евра

Суд је наложио бившој супрузи Силвија Берлусконија, Вероники Ларио, да италијанском политичару и бизнисмену врати 60 милиона евра, односно део онога што је добила након развода на име алиментације за њихово троје деце.

Берлусконијеви адвокати су тврдили пред судом да је Вероника Ларио довољно богата да може да издржава себе својим богатством од 16 милиона евра, што су судије усвојиле.

Престали су да живе заједно 2009. године, након што је Силвио Берлускони виђен на рођенданској прослави осамнаестогодишње манекенке.

Првобитно је 2012. године суд доделио Лариовој алиментацију од три милиона евра месечно, али се 2013. године Берлускони жалио да је износ превисок.

Апелациони суд у Милану одлучио је у његову корист, пресудивши да јој није потребан додатни приход. Богатство Веронике Ларио обухвата улоге у банкама, накит и драгуље и некретнине.

Одлуку да Вероника Ларио врати 60 милиона евра Берлусконију суд је донео на основу овогодишње одлуке Врховног суда да развод не мора да гарантује супрузи животни стандард који је имала током брака, већ да осигура њену финансијску сигурност.

Берлускони је, према писању Форбса, пети по богатству у Италији, са процењеним богатством од седам милијарди долара.

Њих двоје су се упознали у соби за пресвлачење Миланског позоришта 1980. године, после наступа Лариове, који је Берлускони пратио у публици.

Венчали су се 1990. и били у браку 22 године. Међутим, 2007. године Лариова је захтевала јавно извињење од свог супруга због његовог флертовања са другом женом у писму, које је лист Република објавио на насловној страни.

Две године касније тражила је развод, оптужујући га да је општио са малолетницама. Пре Лариове, Берлускони је 20 година био у браку са Карлом Далољо.

Берлускони, који је четири пута био биран за премијера Италије, на челу је партије десног центра Напред, Италијо!, а често се налазио у центру бројних финансијских и сексуалних скандала.

Осуђен је 2013. године за превару са плаћањем пореза и одмах избачен из италијанског Сената. Такође му забрањено да обавља јавну функцију.

Две године касније ослобођен је оптужби да је плаћао за секс са малолетним проституткама, након што је првобитно био осуђен у случају који је постао познат као „бунга-бунга“ скандал.

Из првог брака има још двоје деце, а тренутно је верен са 32-годишњом Франческом Паскале.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво