Вучић примио чланове ансамбла „Александров“

Председник Србије Александар Вучић примио је чланове Академског ансамбла песама и игара руске армије „Александров“.

Вучић примио чланове ансамбла „Александров“ Вучић примио чланове ансамбла „Александров“

Ансамблу „Александров“, основаном 1928. године, биће откривена спомен-табла у Београду, која ће се налазити у парку између споменика цару Николају Другом Романову и Руског дома.  

На предлог министра културе Владана Вукосављевића, а уз подршку градске управе, тај парк ће од сада носити име ансамбла „Александров“.

„Хор 'Александров' увек је пружао инспирацију људима у најкритичнијим ситуацијама, а данас је њима потребна наша подршка. Својим наступима учинили су да пријатељство два народа буде још израженије. Добијали су аплаузе публике широм света, а надам се да ће данас у Београду показати да су задржали свој јединствени квалитет звука и снажну енергију“, истакао је председник Вучић.

Представници амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и „Александрова" захвалили су на иницијативи за постављање спомен-табле и указали на то да је именовање парка по ансамблу „Александров“ одраз веома добрих односа два народа. Они су упутили позив председнику Вучићу да посети здање и музеј хора „Александров“ током боравка у Москви у децембру ове године.

„Спремни смо да наше односе даље развијамо и унапређујемо. Ово је историјски догађај и то је велика част како за наш хор, тако и за целу Русију“, истакли су чланови хора „Александров“ и изразили захвалност за подршку Србије након трагедије која их је задесила у децембру 2016. године.

Преставници ансамбла ће након сусрета са председником обићи парк и спомен-таблу који носе њихово име.

„Александров“ ће вечерас наступити у Центру „Сава“. То ће бити прво гостовање хора у новом саставу у Београду након авионске несреће која се догодила 25. децембра прошле године изнад Сочија, када је живот изгубило 92 путника и чланова посаде, међу њима и 64 члана ансамбла.

Скупштина града почетком године донела одлуку да се овом парку додели име „Александров“ по ансамблу који је у нашој земљи гостовао 11 пута и задужио нас великом подршком за време бомбардовања 1999. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво