Трамп у Пекингу: Сјајно се проводим

Амерички председник Доналд Трамп борави у званичној посети Кини, где му је приређена свечана церемонија дочека на високом нивоу и где се, како је рекао, „сјајно проводи“.

Након што је заједно са првом дамом Меланијом Трамп присуствовао плесном перформансу у традиционалним кинеским кимонима, приређеном у њихову част, Трамп је рекао да се одлично проводи, преноси АП.

Њима су се придружили кинески председник Си Ђинпинг са својом супругом Пенг Лијуан, државни секретар САД Рекс Тилерсон и амерички амбасадор у Кини Тери Брандстад.

Како агенција наводи, плесни наступ је део велике добродошлице коју је Си испланирао за Трампа, а која ће трајати до сутра.

Након тог наступа млади су узвикивали „Добро дошао у Кину. Волимo те“.

Трамп и Си су заједно са супругама прошли кроз капију Небеског мира и одатле посматрали унутрашњост Забрањеног града који је окружен зидом од десет метара и 50 метара широким шанцем.

Сви су носили огртаче како им не би било хладно, а након што им је водич испричао о месту на ком су се налазили, они су се упутили даље степеницама у двориште Забрањеног града.

Како су медији известили, Трамп и Меланија су са кинеским председником и његовом супругом стигли да попију и поподневни чај у Царској палати у Забрањеном граду.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 08. нов 2017, 14:19)
anonymous [нерегистровани]

???

Koja je razlika izmedju Severne i Južne Koreje? Južna trpi ucene, dok je Severna ponosna i časno zaradjuje ne strepeći da nekome duguje

(среда, 08. нов 2017, 13:47)
anonymous [нерегистровани]

kineska počasna garda

pogužvana što mi je malo čudno za njih.